Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Okulumuzda, öğrenci gezileri, müfredat programının ayrılmaz ve zorunlu bir parçasıdır. Müfredat Programı, yapılan bu gezilerle desteklendiğinde ve öğrencilerin dünya görüşleri genişlediğinde, derste öğrenilenler çok daha başarıyla içselleştirilmiş olur. Bu yolla, öğrenci tüm duyularını kullanarak çevresini araştırır, keşfeder ve gözlemler. Bilgilerini gerçek hayatla ilişkilendirir, edinilen bilgileri anlamlı kılar ve kalıcılık sağlar. Tüm sınıflar, gelişimlerine uygun olan gezilere yarım veya tam gün olarak giderler. Öğrencinin eğitim yılı içerisinde gezilere katılıp katılmayacağı bilgisi, sene başında, sınıf veli toplantısında, velilerden alınan izin dilekçesi ile belirlenir. Hava koşulları ve bunun gibi nedenlerle iptal edilen veya ertelenen gezi programları, hem yazılı metin yoluyla, hem de e-posta üzerinden velilerimize bildirilir.

Eğitim programımız kapsamında yürütülen Almanca, İngilizce, yaratıcı drama, görsel sanatlar, fen laboratuvarı, modern dans, beden, satranç, bilişim teknolojileri ve yazılım gibi branş dersleri yanında, akıl oyunları, proje çalışmaları, sezgisel okuma yazma etkinlikleri ile desteklenir. Sorgulama üniteleri ile bağlantılı olarak yapılan geziler, kutlamalar ile öğrencilerimizin çok yönlü gelişimi hedeflenir. Bunların yanında eğitim programımız;

• Takvim zamanı
  • Gün etkinliği
  • Yoklama
  • Bir soru bir yanıt
  • Fen-matematik etkinlikleri
  • Kavram etkinlikleri
  • Akıl oyunları etkinlikleri
  • Sorumluluk günleri, haftanın çocuğu ve göster anlat
  • Geleneksel çocuk oyunları
  • Aile katılımı
  • Ayın ülkesi (5- 6 yaş)
  • Ayın projeleri / İlkler projesi (4-5 yaş)
  • Doğum günleri
  • Portfolyo sunumları ile desteklenmektedir.